Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Ваня Григорова: ПП-ДБ-СС са сърдитото дете - борба на его, а не за позиции

"Никой не иска нови избори за общински съветници", каза общинският съветник

25.01.2024 | 20:23 Редактор: Искра Ангелова

Поредното заседание на Столичен общински съвет не излъчи председател на градския парламент.

"Има сближаване на позициите за това да бъде избран консенсусен председател на СОС. Това, което е парадоксално, е, че когато избираме някой, макар и пръв сред сравни, се търси по-личен човек. В случая търсим по-безличен човек така, че да не дразни никого, което е малко жалко. Това показа безизходицата, в която се намира София. Борбата е на его, дори вече не е за позиции. Тези, които най-много общински съветници - ПП-ДБ-СС, тропат с краче и настояват техен да е председателят. И все още не си дават сметка, че избирателите не им дадоха такова доверие", каза общинският съветник от местната коалиция "БСП за България" Ваня Григорова в студиото на "Денят ON AIR".

По думите ѝ ПП-ДБ-СС не желае да подкрепи нито един друг кандидат.

"Няма нищо по-демократично при този раздробен СОС кметът да е от управляващото мнозинството, а председателят на Общинския съвет да бъде някой от опозицията, но те очевидно нямат никакъв политически опит и култура. Има псевдо аргументи да не се дискутира кандидат на някоя от другите групи. Това е сърдитото дете, което е решило, че трябва да получи сладоледа сега и веднага. Само че това не е място, на което детето може да легне долу и да рита, това не е корпорация, в която кметът еднолично да каже: "Няма да излъчваме сега това заседание, вие няма да ми задавате този въпрос". Съгласна, че съм Столичният общински съвет в момента не изглежда сериозно", допълни Григорова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според нея отговорността за това е на столичния кмет.

-жа Нинова каза да не се договарят с ПП-ДБ, но трябва да припомним, че самата г-жа Нинова управлява с "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Трябва да напомним, че самата тя се намеси, когато започва блокаж в Столичния общински съвет и самата тя предложи най-възрастният общински съветник да стане постоянен председател на СОС, а това е Грети Стефанова, която е именно от тази група. Така че след като г-жа Нинова предлага това - тя очевидно няма нищо против и членовете на БСП, които са общински съветници, да подкрепят представител на тази формация", категорична бе Ваня Григорова.

Самата тя призна, че не може да подкрепи нито един представител на ПП-ДБ: "Не мога да си позволя да подкрепя група, която действа по този начин в предизборната кампания - лъжи и манипулации. И второ - тази група напълно незаконно разруши Паметника на Съветската армия, те са част от националното управление".

Общинският съветник подчерта, че никой не иска нови избори за общински съветници.

"За транспорта не са увеличили нищо. Кметът Терзиев обеща 12% увеличение, но според това, което те заявяват, тези пари ще дойдат от приходи от превозните документи. Това е невъзможно, ако не се увеличи цената на картите и билетите, а към момента нямаме такава заявка. 37 млн. трябват за тези 15% увеличение, а за следващото увеличение - още 37 млн. Сметопочистването и транспортът са основните пера в бюджета на Столична община", добави Григорова.

Гледайте целия разговор във видеото.

Притеснявате ли се от грипната епидемия и взимате ли мерки срещу заразяване?

Притеснявам се. Нося маска, спазвам дистанция и правя всичко възможно да не се заразя.
27%
Не. Всяка зима има такава и няма как да се опазиш. Грипът се преодолява за няколко дни.
58%
Повече се притеснявам от заразяване с коронавирус.
9%
Притесненията ми са свързани с евентуална грипна ваканция - няма кой да гледа децата вкъщи.
7%
Общо 1012 гласа


2
0 rate up comment rate down comment 0
Габи
преди 2 месеца
Такава пародия, не е истина направо! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Лили
преди 2 месеца
Вярно е, егото е на първо място при тях Сигнализирай за неуместен коментар