Слънцето ще се прокрадва в студения вторник, нова порция сняг в края на седмицата

Максималните температури днес ще са от 1 до 9 градуса

23.01.2024 | 07:08 Редактор: Тодор Петров

Минималните температури днес ще бъдат от минус 12 до плюс 5 градуса, а по Черноморието до минус 3, минус 1. Денят ще започне с мъгли и ниски облаци. През деня ще бъде слънчево, като следобед ще са заоблачава.

Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад със скорост до 25 км/ч. Максималните температури ще са от 1 до 9 градуса, в централните части от Дунавската равнина и по Черноморието 6-7, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Значителна ще бъде облачността над Западна и Централна Европа, като дъжд и сняг ще вали в централноевропейските страни. Балканите ще бъдат слънчевото островче на Европа.

У нас в сряда ще се затопли слабо, мъглите в ниските места ще бъдат трайни. Следобед в северните части от страната ще превали дъжд. В четвъртък следобед ще превалява дъжд и сняг, с пренос на влажен и студен въздух от север. 

В петък ще вали в Стара планина и Източна България, ще има условия за поледици. Нови значителни валежи от сняг с чувствително застудяване са очакват от събота, 27 януари. Повече сняг се очаква в северните райони и в Добруджа.

Гледайте цялата прогноза във видеото.