Температурите леко се повишават, събота и неделя ще вали

Максималните температури днес ще бъдат от 5 до 9

17.01.2024 | 07:08 Редактор: Тодор Петров

Днес минималните температури ще бъдат от минус 4 до 3 градуса, по Черноморието до -1, 0. Преди обед ще има мъгли по високите западни полета и ниски облаци по Черноморското ни крайбрежие. За кратко облаците и мъглите ще се разсейват. 

Валежи от дъжд се очакват в ранните сутрешни часове в Западна Българи. Следобед от запад ще се заоблачи, но валежи не се очакват. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20  километра в час от юг-югоизток. 

Максималните температури в страната ще бъдат от 5 до 9 градуса, по Черноморието - до 7-8, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

В четвъртък и петък ще бъде ветровито с превалявания от дъжд - в четвъртък главно в западните и северни райони, а в петък в източната половина от страната. Чувствително ще се затопли. 

В събота ще вали дъжд и мокър сняг, по-интензивно в западните и южните райони, с поледици и затруднения в транспорта. През нощта срещу неделя валежите в Добруджа ще се усилват с условия за виелици. В неделя следобед постепенно снеговалежите ще спират.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR