Сагата "МОЧА" продължава - започва второ дело, къде ще бъде поставен монументът?

Има предложение той да бъде преместен в Димитровград

15.12.2023 | 18:46 Редактор: Искра Ангелова

Нова серия от т.нар. сага "МОЧА". Започва второ дело, което да изясни въпроса - какви са основанията Паметника на Съветската армия да бъде демонтиран.

Ден след като БСП направиха опит да нахлуят в столичната управа и два след като от "Изправи се.БГ" поискаха Административният съд да спре дейностите по демонтажа. От "Възраждане" сториха същото.

Областната управа твърди, че в рамките на днешния ден е пратила документите в съда. От пресцентъра на Административния съд обаче казаха, че в сградата им не са получени. Оттам дават срок това да се случи до 17:00 ч. в понеделник.

Междувременно демонтажът на Паметника на Съветската армия продължава. Къде ще бъде поставен монументът след преместването му - засега това е въпрос без отговор, но предположения вече има.

"В Димитровград е най-запазеният паметник на архитектурата през този период на социализма", каза общинският съветник Иван Евлогиев.

Заедно със свои колеги той предлага паметникът да бъде преместен именно там. Предложението обаче не срещна нужната подкрепа.

Вижте повече в репортажа на Теодор Лазаров.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 месеца
Паметникътна летците - убийци ще се или посолството/не ?позволява Сигнализирай за неуместен коментар