Премиерът Николай Денков ще участва в Срещата на върха ЕС в Брюксел

Лидерите на страните от Западните Балкани ще обсъдят бъдещето на региона

14.12.2023 | 06:53 Редактор: Вяра Димова
Премиерът Николай Денков ще участва в Срещата на върха ЕС в Брюксел

Премиерът акад. Николай Денков ще участва в Брюксел в Срещата на върха ЕС - Западни Балкани и в редовното заседание на Европейския съвет, което ще се състои днес и утре. Лидерите на ЕС и на страните от Западните Балкани се събират в Брюксел една година след Срещата на върха през 2022 г, която се състоя в Тирана.

Инициативата дава възможност да се препотвърди перспективата за членство на Западните Балкани в ЕС, както и необходимостта от устойчиви и необратими постижения на партньорите в областта на реформите, основаващи се на ценностите и принципите на ЕС.

На заседанието на Европейския съвет държавните и правителствени ръководители ще обсъдят отговора на ЕС на руското нашествие в Украйна, солидарността на ЕС с Украйна, политиката за разширяване на общността, дългосрочния бюджет на ЕС, както и сътрудничеството в областта на сигурността и отбраната.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 месеца
"Ще обсъдят отговора на ЕС на руското нашествие в Украйна, солидарността на ЕС с Украйна"???? България е член на ЕС от 2007г., но с нея никой не е "солидарен". Любопитно ми е какъв ще е отговорът на ЕС на " руското нашествие" в Украйна- ЕС ще прати бойна група, начело с Денков и Тагарев, която да разгроми руската армия ли? Едно е да си придаваш важности, че си някой, друго е действително да си важен. Мнението на " лидерите" на ЕС, без Орбан, никой не го зачита. Сигнализирай за неуместен коментар