Драмата в "Пирогов" разклати сглобката, ГЕРБ взе радикално решение

Обявиха бойкот на парламентарните заседания

05.12.2023 | 18:35 Редактор: Тодор Петров

Четири дни след постигнатото примирие между ГЕРБ и ПП-ДБ, отново се разрази политическа буря между некоалиционните партньори. Напрежението този път е заради уволнения шеф на "Пирогов". 

"За нас е важно едно - кой е премиерът в България. Това е обсъдено с Денков, той прочете доклада и според неговите думи няма нарушения, които да изискват смяната на директора на "Пирогов". Кой е премиерът в България? Денков очевидно се обезличава като премиер не от Борисов, не от Пеевски, а от собствените си министри. Такъв е министърът на здравеопазването", заяви Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС. 

От ГЕРБ обявиха бойкот на парламентарните заседания. 

"Групата на ГЕРБ ще участва единствено в заседанията за приемане на Конституцията. Няма да подкрепим нито един законопроект на Министерския съвет, докато няма механизъм, по който се взимат решенията. Нашите колеги трябва да са наясно, че думите в политиката означават отговорност, а действията – последици", коментира Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

Депутатът от ДПС Делян Пеевски подкрепи колегите си от ГЕРБ и заяви пълна подкрепа за "Пирогов". Реакцията на премиера академик Николай Денков не закъсня.

Вижте повече в репортажа.

Къде ще празнувате Коледа и Нова година?

И на двата празника ще си бъда в България.
82%
В България за Коледа и в чужбина за Нова година.
6%
В чужбина за Коледа и в България за Нова година.
2%
И двата празника ще прекарам в чужбина.
6%
Все още не съм решил.
5%
Общо 2404 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR