Нов трус в управлението - Атанасова: Имахме уговорка да се не пипа шефът на "Пирогов"

ГЕРБ няма да подкрепя никакви законопроекти оттук нататък в пленарната зала

05.12.2023 | 15:39 Редактор: Деси Николова

Заради рокадата в "Пирогов" - нов сериозен трус в управлението. ГЕРБ няма да подкрепя никакви законопроекти оттук нататък в пленарната зала, освен промените в Конституцията, докато няма механизъм за вземане на общите решения в управлението. Това стана ясно от изявление на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. 

А конкретният повод - именно уволнението на директора на "Пирогов". Атанасова обясни това по-малко от час, след като заседанието на бюджетната комисия беше провалено, заради отсъствие на депутатите от ГЕРБ и ДПС.

"За пореден път не се спазват ангажименти. Имахме уговорка с Денков да не се пипа шефът на "Пирогов", ако няма доклади, които да показват точно обратното. Виждаме, че премиерът очевидно не взима решенията, явно някой друг, вероятно министърът на здравеопазването. Имаше ясна договорка, че не ни трябват повече трусове, а че е важно да работим за държавен бюджет и комисия", поясни тя.

"Нашата парламентарна група ще участва единствено в заседанията, които засягат промените в Конституцията, няма да подкрепим нито един законопроект на Министерски съвет, докато няма реален механизъм, по който се взимат решенията", категорична бе Атанасова.

Къде ще празнувате Коледа и Нова година?

И на двата празника ще си бъда в България.
82%
В България за Коледа и в чужбина за Нова година.
6%
В чужбина за Коледа и в България за Нова година.
2%
И двата празника ще прекарам в чужбина.
6%
Все още не съм решил.
5%
Общо 2404 гласа

Снимка: БГНЕС