Нинова: БСП не продава гласовете си и не служи за параван на рекета в сглобката

Лидерът на партията излезе с остри обвинения и критики

29.11.2023 | 16:06 Редактор: Ивета Велева
Нинова: БСП не продава гласовете си и не служи за параван на рекета в сглобката

"БСП ще предложи освобождаването от данък върху доходите на младите хора до 26 години, облагане на свръхпечалбите на банките и ще постави остро отново въпроса преводите на трудови доходи и социални плащания да са без такса", заяви пред медии в Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Комисията "Йоловски", отлагането на гласуването на вота на недоверие, бюджетът на Здравната каса, за да се разберат за обществените поръчки и новите болници – всичко това е част от рекета", посочи лидерът на социалистите.

"Гласовете на БСП не се продават и не се предават. И второ – БСП не може да бъде използвана като параван или прикритие за рекета, който взаимно си организират партиите в сглобката и партии, които уж се правят на опозиционни. Това го приемете като даденост – нито се продаваме, нито ще бъдем параван", настоя Нинова в отговор на твърдения на ИТН, че БСП била влязла в договорки с управляващите, тъй като е гласувала "въздържала се" за създаването на комисия по случая със заплашването на министър Йоловски.

"Политическият елемент: предложението за създаването на комисия представлява част от този рекет, който си организират участниците в сглобката, а някои партии им служат за параван. Знаете, че постоянно отлагат решения, за да си дадат време да си извиват ръцете и да си правят договорките", посочи тя. 

Нинова коментира вота на недоверие.

"Отложиха го 3 дни, за да се рекетират взаимно кой да задели от "Лукойл". Въпросът за подуправителя на Здравната каса също виси", добави лидерът на българските социалисти.

"В момента се рекетират един друг кой за кое ще отстъпи. Няма как БСП със своите гласове да бъде параван на нещо. Ние сме алтернативни и сме опозиция. Предложението за комисията "Йоловски" е част от този сбор от рекет, който си причиняват един на друг. Наши гласове за такова нещо няма да дадем и един", категорична е Нинова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)