Христо Иванов: Някои, които искат да бутнат правителството, палят свещи в Руската църква то да остане

Няма да толерираме прояви на полицейско насилие, трябва да се понесе политическа отговорност, категоричен беше той

19.11.2023 | 11:51 Редактор: Елеонора Танева
Христо Иванов: Някои, които искат да бутнат правителството, палят свещи в Руската църква то да остане

Има постоянна криза, но тя никога не може да ескалира, стига да оставаме на терена на здравия разум. Това е най-доброто правителство и най-добрата конструкция, която бихме могли да имаме при тези политически обстоятелства. Това каза съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред БНР.

"Това е втори вот от страна на силите, които се опитват декларативно да бутнат правителството. Мисля, че много от тях същевременно ходят до Руската църква да палят свещи правителството да остане и да не се стига до избори", коментира Христо Иванов.

Той е убеден, че за момента българското общество не е готово да излъчи голям политически шампион, подчерта той и добави в този смисъл, че партиите, а и обществото и различните обществени групи ще трябва да си говорят. 

За протестите срещу ръководството на БФС и погрома в София беше категоричен, че няма да има замитане под килима на ексцесии и злоупотреба със сила от страна на полицията.

"Беше необходимо да се отправи много ясен сигнал, недвусмислен – че ние по никакъв начин няма да толерираме прояви на полицейско насилие, които видяхме в записи. Когато виждаме хора, които са паднали, които не могат да окажат съпротива, които 4-5 полицаи ги ритат – това е абсолютно незаконно и за което трябва да се понесе политическа отговорност. Ако няма политическа отговорност и съзнание в ръководството и лидерството на МВР за това, че на подобни ексцесии трябва да се сложи край и отговорността трябва да се носи веднага, не да се замазва и да се потъва в дълги проверки с надеждата да се забрави всичко, то просто ще продължи. Няма никакво значение чий е министърът".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


4
0 rate up comment rate down comment 0
Адриян
преди 5 месеца
3
0 rate up comment rate down comment 0
Фани
преди 5 месеца
Кухи, празни фрази, вечното празнословие и вечното нищоправене на Ицо и партията му Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Иван
преди 5 месеца
Някой вярва ли му въобще? Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 5 месеца
А бе ИЗМАМНИК какво правителство не ,до един сте за затвора Сигнализирай за неуместен коментар