Денков и кметът на София с първа среща - какво си казаха

Премиерът определи като измислици мотивите на внесения вот на недоверие

14.11.2023 | 15:26 Редактор: Елеонора Танева

Първа среща на новоизбрания кмет на София Васил Терзиев с премиера акад. Николай Денков.

"Проведохме първата среща с Васил Терзиев. Той постави някои от общите важни теми - образование, инфраструктура, финансиране на общините. Задачите и на Софийска община и на останалите общини са във фокуса на правителството", заяви премиерът след срещата.

“Искам да благодаря на Денков за протегната ръка. Беше доста конструктивно, надявам се, че доброто сътрудничество с правителството ще се усети от софиянци. Оптимист съм, че ще намерим начин да има работещ СОС", коментира столичният кмет Васил Терзиев. 

Градоначалникът е категоричен, че за София не би било хубаво, ако не се постигне политическо съгласие за председател на СОС.

Премиерът коментира решението на БФС за мача България-Унгария.

"Това е решение, което БФС и УЕФА са стигнали до него и ние трябва да има помогнем да го реализират. В момента се обсъждат всички мерки за безопасно протичане на мероприятието. МВР да съдейства. Утре те ще дадат брифинг с информация. Българският футбол върви устойчиво надолу, трябва да се промени нещо. Аз като гражданин имам право да поставя въпроса, че е нужна промяна, каза министър-председателят.

Той коментира и внесения вот на недоверие: "Готови сме да чуем всякакви критики, стига те да се основават на факти, а не на измислици."