БФС скочи на общината в Пловдив и обяви: Ще играем с Унгария на "Васил Левски" без публика

Решението на УЕФА е базирано на актуално становище на СДВР

14.11.2023 | 13:56 Редактор: Тодор Петров

Мачът България - Унгария ще се проведе на стадион "Васил Левски" в София при закрити врата. Това обявиха на официалния си сайт от БФС.

"След безпрецедентното решение на община Пловдив да наруши предварителното споразумение за използване на стадион "Христо Ботев" и да даде отказ на националния отбор на България да проведе следващия си мач от европейските квалификации на съоръжението, и последвала комуникация между всички заинтересовани страни, в т.ч. държавните власти, днес УЕФА разпореди двубоят между България и Унгария да бъде изигран на Националния стадион "Васил Левски" в София на 16.11.2023 година от 19:00 часа при закрити врата", пишат от футболната ни централа.

Решението на европейската централа е базирано на актуално становище на СДВР, която се ангажира с опазването на обществения ред преди, по време и след края на срещата. Изразената позицията на СДВР е въз основа на промяна на обстоятелствата – решението на УЕФА за недопускане на публика на стадиона, става ясно още от съобщението на БФС.

Предвид гаранциите за обезпечаване на реда от страна на столичната полиция, мачът ще се проведе на Националния стадион "Васил Левски".

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС