Пеевски към управляващите: Престанете с ултиматумите, политиката не е детска игра

ДПС допринася за управление в съгласие, заяви съпредседателят на ПГ на ДПС

02.11.2023 | 16:10 Редактор: Елеонора Танева
Пеевски към управляващите: Престанете с ултиматумите, политиката не е детска игра

Предизборната кампания се превърна в изпитание по зрелост за лидерите на управляващите партии. В последните дни Бойко Борисов, Кирил Петков и Атанас Атанасов се замерват през медиите с обвинения и ултиматуми. Неизменно въвличайки ДПС в безсмислените си разправии. Това заяви съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Той настоява лидерите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да не използват ДПС в предизборните си кампании.

"Още повече, че зрелостта и силата на една политическа партия е в способността ѝ да търси и намира диалог и съгласие. А ДПС е и ще остане партия на диалога", подчерта Пеевски.

Той призовава лидерите веднага да престанат с ултиматумите, защото неделя ще мине и трябва да седнат на една маса и да управляват заедно, в името на спокойствието и сигурността на хората.

"Време е политическите лидери да осъзнаят, че политиката не е детска градина. За страната ни е най-важно да бъде съхранена нейната евроатлантическа идентичност. Нямаме право на отстъпление от това да има евроатлантическо правителство и го дължим на българските граждани“, категоричен е Пеевски, цитиран от БГНЕС.

Той призова лидерите да си припомнят, че България е по-голяма от интересите на всяка една партия.

"Държавата може да бъде управлявана добре само в съгласие и ДПС допринася и ще продължи да дава приноса си за този процес“, категоричен е Пеевски. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)