Протестиращи енергетици: Нямаме общо с политиците. Чакаме подкрепа от гражданите

Служители от топлоцентрали в над 10 града излязат пред предприятията си в знак на подкрепа

12.10.2023 | 13:36 Редактор: Елеонора Танева

Енергетици и миньори от въглищните централи, газовите топлофикации и въгледобивните мини в цялата страната ще излязат на национален протест. Служителите от топлоцентрали в над 10 града планират да излязат пред предприятията си в знак на солидарност със своите колеги.

Целта на националния протест е запазването на бъдещето и независимостта на българската енергетика, а не само на работни места на енергетиците и миньорите. Протестиращите от "Марица изток" настояват вече внесените в Европейската комисия Териториални планове за справедлив преход да бъдат изтеглени и преработени.

"Ние се разграничаваме от всички партии, които ще се опитат да яхнат протеста. Призовахме гражданите да подкрепят българската енергетика. В предизборна кампания сме - всеки ще се опит да яхне влака. Ние с партии не се занимаваме", подчертаха протестиращи.

Продължава и събирането на подписи, с които вече се готвят и ефективни стачни действия.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
1 rate up comment rate down comment 0
Лора Б.
преди 6 месеца
Единствената партия, която призова свои поддръжници да ви помогне е ПП "Възраждане". Те не са ли граждани? И те биха ви подкрепили. Иначе българите няма как да ги убедите да дойдат да ви подкрепят поради две причини: 1) българинът не обича да си разваля спокойствието и 2) вие му разваляте спокойствието като блокирате магистралите, т.е. работите против тези, чието съдействие търсите. Така че хората от Възраждане ще дойдат и недейте да ги гоните. Защото те ще си тръгнат и ще се окаже, че сте сами. Сигнализирай за неуместен коментар