"Постигнахме безспорен успех": Как партиите оцениха споразумението с миньори и енергетици

Оказа, че сме сериозни партньори, каза Десислава Атанасова

03.10.2023 | 21:38 Редактор: Вяра Димова

Политическите партии оцениха постигнатото споразумение. За управляващите е постигнат безспорен успех, според опозицията няма ясна договорка.

"Няколко часа и общо решение, положени са подписите на всички, представляващи политическите партии, аз от името на г-н Борисов съм се подписала, нашият лидер на партия ГЕРБ. Това, което е най-важно, че намерихме решение. В (не) коалицията се оказа, че сме сериозни партньори, защото в трудни моменти можем да разчитаме един на друг", каза Десислава Атанасова.

"Доволен съм. Свършихме работа на хората. Постигна се съгласие. Надявам се и другите колеги, които останаха да го съгласуват, да го одобрят. Много добри неща се форматираха. Дълго преговаряхме, всичко беше успешно за нас, надявам се и хората, и те да са доволни. Това е нашата мисия. Смятам, че протестите ще спрат. Това е моето мнение", коментира Делян Пеевски.

"Показахме, че правителството може да преговаря със социалните партньори, по начин по който да се постигне резултат. Акад. Денков наистина показа лидерство. И ние като политически партии го подкрепихме. Той показа, че наистина се грижи за хората. Щастлив съм, че стигнахме до този краен резултат", добави Кирил Петков. 

"Те си лъжат по навик. Аз се забавлявам като ги слушам. Няма съгласие, мир и любов. Втора точка, в която трябваше да се запазят енергийните мощности, всъщност е формулирана, че МС се ангажира а проведе преговори с ЕК. В тези преговори колегите от Европа ще кажат: "Не ние не искаме", нашите ще кажат: "Пичове, не става те отказаха". И ще ги затворят", прогнозира Тошко Йорданов.


3
1 rate up comment rate down comment 0
Ми
преди 7 месеца
За правителството е успех, че ги излъга, а за протестиращите е провал. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 7 месеца
Смешници били постигнали те Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 7 месеца
Направо безпрецедентен успех! Сигнализирай за неуместен коментар