Десислава Атанасова: В (не)коалицията се оказа, че сме сериозни партньори

Депутатите проведоха среща с протестиращите миньори и енергетици

03.10.2023 | 19:44 Редактор: Толя Стоянова
Десислава Атанасова: В (не)коалицията се оказа, че сме сериозни партньори

Няколко часа и общо решение, положени са подписите на всички политически партии. Това, което е най-важното, е, че намерихме решение. В (не)коалицията се оказа, че сме сериозни партньори, защото в трудни моменти можем да разчитаме един на друг. Това председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

"Народното събрание в декларация би могло да препотвърди това споразумение между парламентарните групи, Министерският съвет и социалните партньори", каза още тя.

Десислава Атанасова обясни, че това би могло да се случи, ако декларацията влезе точка на редовното заседание в четвъртък или ако председателят на парламента свика извънредно такова през утрешния ден, предаде "Фокус".

По думите ѝ волята на политическите сили е заседанието да се проведе извънредно утре.

На въпрос дали ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ си имат доверие, Атанасова отговори така: "Заедно градим доверие и сме в една лодка. Това го показахме през изминалите дни и в пленарна зала заедно подкрепяхме решения. Това ще продължи".

Председателят на ГЕРБ-СДС обясни, че остават още няколко закона от Плана за възстановяване и устойчивост, които трябва да бъдат приети, за да може България да получи втория транш средства.

Снимка: БГНЕС