Денков призова партиите да не злоупотребяват със страховете на енергетиците и миньорите

Премиерът се обяви против разпространяваната дезинформация

01.10.2023 | 14:52 Редактор: Михаела Димитрова
Денков призова партиите да не злоупотребяват със страховете на енергетиците и миньорите

Партиите да не злоупотребяват със страховете на енергетиците и миньорите в кампанията си за местни избори. За това призовава премиерът акад. Николай Денков, който днес е разговарял на тази тема и с политически лидери.

Той се обяви против разпространяваната дезинформация, даването на неизпълними обещания и умишленото ескалиране на напрежението, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Министър-председателят очаква представителите на протестиращите днес в 16 ч. в Министерския съвет, за да започнат обсъждането на конкретните стъпки за енергиен преход във въглищните региони. То ще продължи до края на ноември т.г. Териториалните планове за Стара Загора, Перник и Кюстендил бяха изпратени на Европейската комисия вчера - в последния възможен срок, информира "Фокус".

Това беше необходимо, за да получи България няколко милиарда лева от ЕС, с които ще се гарантират работни места за хората в трите региона след затварянето на мощностите през 2038 г. Финалните версии на плановете трябва да бъдат одобрени от ЕК и страните членки на ЕС до края на годината.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
???
преди 4 месеца
Кой ще получи няколко милиарда-България или вашите фирмички? Сигнализирай за неуместен коментар