Енергетиците предлагат Денков да отиде при тях - ще се проведе ли срещата?

Според зам.-енергийния министър Красимир Ненов решение може да се намери

01.10.2023 | 13:45 Редактор: Михаела Димитрова

В търсене на решение на проблема със затварянето на въглищните централи - опити за разговори от страна на управляващите с протестиращите. Енергетиците отказват да се отзоват на поканата на премиера Денков за среща днес следобед в Министерския съвет и предлагат той да отиде на място при тях.

"Решение за протестиращите енергетици може да се намери", категоричен е зам.-енергийният министър Красимир Ненов, но е нужен разговор.

"Решението би трябвало да бъде да продължат колегите да изпълняват, както досега ролята си като гаранти на енергийната сигурност на страната и същевременно да се намерят начини за обезпечаване работата на централите във връзка с хоризонта, който е необходим за изграждането на нискоемисионни мощности", каза още Ненов.

Синдикалистите обаче не са убедени, че срещата следобед ще бъде проведена. "Министър-председателят твърди, че има някакви решения, само, че хората не искат да го чуят тук. Те предлагат той да отиде там", коментира Димитър Манолов от КТ "Подкрепа".

Според него решението на проблема може да дойде и от Брюксел. "Ние веднъж сме казали на Брюксел какво искаме, сега ще чакаме той да защити нашият интерес. Така изглеждат нещата, а аз не възлагам големи надежди", допълни той.

А по повод искането на оставки зам.- министърът на енергетиката отговори, че това било най-лесното, но по-важно е да има перспектива и нови работни места за енергетиците. 

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Хо,хо-хо
преди 7 месеца
А.Василев бута в ПВУ обещание за закриване на централите чрез "намаляване на въглеродните емисии" срещу 1.7 млрд за фирмички на ППДБ. Дали Брюксел подкрепя вас? Как България поема едностранни ангажименти, без съгласие от Брюксел и "едностранно " получава финансиране без одобрение на Брюксел? Сигнализирай за неуместен коментар