Хекимян посочи кои са основните му приоритети, бившата му телевизия ограничи достъпа му

Журналистът е категоричен, че няма да се подчинява редакционната политика на bTV на партийни интереси

25.09.2023 | 18:42 Редактор: Михаела Кирилова

Нестадартното решение на ГЕРБ се оказа шефът на новините на bTV Антон Хекимян. Той обясни преминаването си от журналистиката в политиката.

"Решението съм го взел напълно съзнателно - лично. Всичко се случи миналата седмица. Имах лична среща с Бойко Борисов и от него получих поканата да бъда кандидатът на ГЕРБ за кмет. Получил съм уверението, че самостоятелно ще вземам решенията, избрал съм екип, с който ще работим София да изглежда по-добре", заяви той.

Антон Хекимян обяви и основните си приоритети, сред които са образованието и инфраструктурата в столицата.

"Разбира се, няма да забравим и големите инфраструктурни проекти, които трябва да продължим и София наистина да се превърне в столица, която да се нареди на първите места сред европейските столици. Ще инспектирам абсолютно всички ремонти, но нека първо да спечелим изборите", категоричен е журналистът.

Хекимян ще бъде и водач на листата на общинските съветници, а спряганият доскоро за фаворит на ГЕРБ като кандидат - Георги Георгиев, остана втори след него.

Какви са гаранциите за обективността на медията, в която само до преди два дни Хекимян отговаряше за съдържанието? Това беше един от най-често задаваните въпроси към кандидата за кмет на ГЕРБ.

Хекимян е категоричен, че няма да се подчинява редакционната политика на bTV на партийни интереси, след като е кандидат на ГЕРБ.

"Сигурен съм, че това е основното съмнение, но дори и като въпрос е обидно. През целия си път съм стоял твърдо зад принципите на журналистиката. Не съм се съобразявал с никого, защото всяко едно съобразяване после ти се изписва на челото", каза той.

bTV излезе също с официална позиция.: "BTV прие оставката на г-н Хекимян, незабавно ограничи достъпа му до нюзрума на bTV и всички други ресурси на компанията и бързо информирахме вътрешната общност и широката общественост за неговото напускане. bTV Media Group въвежда редица мерки, които планира да приложи през предстоящия изборен сезон, с цел да защити името и репутацията на bTV като една от най-обективните и надеждни медии в България. Ще използваме услугите на трета страна - външна агенция, която да следи за обективността на нашето новинарско отразяване в периода на предстоящата предизборна кампания"

Вижте повече в репортажа.

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR