Трибагреникът се развя над Царевец, в небето полетяха 115 балона в бяло, зелено и червено

Последва благослов, отслужен от великотърновския митрополит Григорий

22.09.2023 | 12:05 Редактор: Тодор Петров

Под звуците на националния химн българският флаг се развя над крепостта Царевец. В небето полетяха 115 балона в цветовете на националния трикольор.

Кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов пожела на водачите на нацията да работят и да се борят за националните каузи с приемственост, традиции и вяра, както са го правили нашите предци. На българите пожела здраве и да правят добро, за града си, общината си и за цяла България.

Слово произнесе и зам.-председателят на Народното събрание Росица Кирова. Тя припомни, че преди 115 години България провъзгласява своята Независимост като европейска държава, именно от Велико Търново, с което показваме на Великите сили, че сме способен народ, който може сам да твори своето дело.

Последва благослов, отслужен от великотърновския митрополит Григорий. Веднага след това официалните гости се отправят към Пирамидата на Независимостта, където ще поставят венци и цветя, а след това тръгват към центъра на Велико Търново, където програмата продължава с концерти, пише "Фокус".

Снимка: Bulgaria ON AIR