Танк Т-72 е най-мощната бойна платформа на въоръжение в Сухопътните войски

Министър Тагарев се запозна със структурата и задачите на Центъра за подготовка на специалисти в Сливен

20.09.2023 | 22:57 Редактор: Вяра Димова
Танк Т-72 е най-мощната бойна платформа на въоръжение в Сухопътните войски

В рамките на посещението си в Сливен министърът на отбраната Тодор Тагарев посети Центъра за подготовка на специалисти (ЦПС) в града и се срещна с военнослужещи от гарнизона. Командирът на формированието полковник Любомир Вачев запозна министър Тагарев със структурата и задачите на ЦПС, в който се подготвят военнослужещи от Сухопътните войски. 

Акцент беше поставен върху обученията за експлоатация на модернизираните системи на танковете Т-72 и MT-LB, за периодично техническо обслужване и текущ ремонт, както и за работа с комуникационното оборудване.

Модернизираният танк Т-72 е най-мощната бойна платформа на въоръжение в Сухопътните войски. Предвижда се той да бъде заложен като основно въоръжение в тежката механизирана бригада, която страната ни вече изгражда в отговор на новите предизвикателства в сферата на сигурността, породени от войната в Украйна.

По време на посещението си в ЦПС министър Тагарев се запозна и с възможностите на тренажора за подготовка на механик-водачи за управление на модернизирания танк.

Снимка: Министерство на отбраната