Тагарев: Ще продължим да подкрепяме Украйна

Министърът на отбраната изрази солидарност на поредното заседание на Контактната група

19.09.2023 | 20:03 Редактор: Михаела Кирилова
Тагарев: Ще продължим да подкрепяме Украйна

"България ще продължи с подкрепата за Украйна, която ще бъде съобразена с нашите национални възможности и законови процедури", заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев на поредното заседание на Контактната група за предоставяне на отбранителна помощ на Украйна. 

Форумът се проведе в Рамщайн, Германия, и беше домакинстван от секретаря по отбраната на САЩ. В него участваха министри на отбраната, представители на политическото и военното ръководство на съюзни и партньорски държави, както и на НАТО и ЕС. В състава на българската делегация беше и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

В своето изказване министър Тагарев подчерта солидарността и препотвърди подкрепата на страната ни за суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Украйна и за нейното европейско и евроатлантическо бъдеще.

"България е готова да подкрепи възстановяването на Украйна", посочи той.

Разглеждат се и възможностите за допълнителен принос в коалициите, които се формират в рамките на Контактната група за предоставяне на отбранителна помощ на Украйна. 

Снимка: БГНЕС


3
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 7 месеца
И за чия сметка ще е подкрепата???? В интервюта се хвали-дадохме безвъзмездно....Безвъзмездното ако не знае, винаги е за нечия сметка. В случая за наша, не за негова. Според мен този министър директно ни ограбва и вероятността да ни вкара в сериозна беля не е малка. Сега се сещам, че вече никой не говори за помощ за самите българи, пострадали от бедствия и наводнения!! Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
дайте да дадем
преди 7 месеца
Г-н Тагарев, ние ще подкрепяме Украйна, но не за сметка на сигурността на България! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Ко не?
преди 7 месеца
Ти ли ще плащаш възстановяването на Украйна, Тагар? Сигнализирай за неуместен коментар