И баби звънят на Борисов да го питат за кандидата за кмет на София, над 20 номинации са

"Сглобка е грозна дума", заяви лидерът на ГЕРБ

20.09.2023 | 11:31 Редактор: Искра Ангелова
И баби звънят на Борисов да го питат за кандидата за кмет на София, над 20 номинации са

Над 20 номинации за кандидати за кметове на София имало в ГЕРБ. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

"Вчера една баба ми се обади и каза "Айде, бе, кажи го тоя кандидат за кмет", ГЕРБ е демократична партия, в нея има събрание, имам над 20 номинации за кандидат за кмет на София. Изчакайте няколко дни, ще ви събера в централата и ще го обявя", каза Борисов.

Той заяви, че ако правителството каже, че има нужда от законови промени, свързани с исканията на протестиращите, ГЕРБ ще ги подкрепи.

Попитан за коментар за ролята на ДПС в управленската коалиция или сглобка, Борисов посочи, че с движението работят за промените, за които е нужно по-голямо мнозинство. За да избягат от думата "коалиция" пък ПП-ДБ превъртели думите му всякак.

"Сглобка е грозна дума, към тази не-коалиция се прибавиха и колегите от ДПС за промените, за които е нужно по-голямо мнозинство. Затова осъзнато решихме да работим по този начин. Щом не искат да го наричат с възприетата дума "коалицията" от 30 години, нека го наричат с нови думи", каза Борисов, цитиран от "24 часа".

До декември трябва да се приемат промените в Конституцията, даде срок Борисов.

Основателни ли са протестите на земеделците и ще променят ли решението на властта за вноса от Украйна?

Не са основателни и няма да променят решението на управляващите, които имат силни аргументи за отмяна на забраната. Очаквам цените на храните да се понижат.
39%
Протестите са основателни и ще доведат до пореден обрат по казуса с вноса от Украйна. Решението обрича родните производители.
29%
Основателни са, но едва ли властта ще промени решението си. Вероятно отново ще им обещаят компенсации.
28%
Не съм достатъчно запознат с темата и нямам категорично мнение.
3%
Общо 1300 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Шштттт
преди 7 месеца
Аз наричам коалицията - "интимна връзка". Сигнализирай за неуместен коментар