Божков със заявка: Да вземем властта и да извадим Борисов от политиката

Бизнесменът посочи, че е в основата на протестите от 2020 г.

09.09.2023 | 14:00 Редактор: Елеонора Танева

Васил Божков с амбиции за вземане на властта в страната. Желанието да атакува политическата сцена, за да "оправи България и да я превърне в по-добро място за живеене", хазартният бизнесмен с 19 обвинения обяви по време на първото си изявление пред медиите след прибирането си в България.

Четири дни след като излезе от ареста, Васил Божков говори за първи път пред медиите. Акцент в изявлението му беше политическата ситуация у нас.

"Единственото вредно нещо за България е Борисов, той трябва да бъде изваден от политическата сцена, за да има България някакво бъдеще. ПП мога да ги отъждествя като комсомолската организация на ГЕРБ, ние сме против статуквото, а Борисов и Делян Пеевски са статуквото", заяви Божков и добави: "Пеевски си е статуквото, какво да го коментирам, надебеля".

И призна, че е в основата на протестите от 2020 г. 

"Аз дадох едно интервю, че хората са репресирани, беше тишина, започнаха да се обаждат и други хора, Христо Иванов отиде на "Росенец", президентът вдигна юмрук", каза Божков.

Божков заяви, че е готов да влезе в политиката с проекта си "Българско лято".

"Разчитам на мълчаливото мнозинство, на тези, които гласуваха "не подкрепям никого", ще се опитам да направя обединение на всички политически сили, които са против статуквото. Да извадим Борисов от управлението и да направим България по-добро място за живеене", мотивира решението си бизнесменът. 

А информацията, че е бил екстрадиран определи като спекулация и манипулация на прокуратурата.

"Те получиха регулярното писмо за моето прибиране. Арабският термин е "екстрадиране". Грешен превод. Прибирането ми беше осуетено от Интерпол, после тръгна дело в Дубай, прибрах се доброволно сам, без екстрадиция. Подписах декларация, прибирам се по собствена воля и отговорност", категорично заяви Божков.

Той каза още, че може изобщо да не се стигне до дела срещу него в съда. А защо е бил отстранен Гешев, за него било загадка. По следствието, за което е разпитван обясни, че няма право да говори и припомни, че е защитен свидетел по делото на Борисов, Горанов и Арнаудова.

Вижте повече в репортажа на Благовест Илиев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 7 месеца
Наглост е престъпник от калибъра на Божков да дава визии за бъдещето на България. Мястото му е в затвора!!! Сигнализирай за неуместен коментар