Управляващите снижиха тона, целта - Шенген и да получим парите по ПВУ

"Щастлив съм с хората, които участват в кабинета", заяви Николай Денков

08.09.2023 | 18:56 Редактор: Искра Ангелова

По-спокоен тон между партньорите в управлението. На дневен ред вече е приемането на 13 законопроекта, за да получи страната ни парите по Плана за възстановяване. Все още не са обсъждали колко дни да бъде ваканцията им преди местните избори.

Поне засега ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ заровиха неразбирателството и отношенията между управляващите са стабилни, а разговорите не са по телефона.

"Говори се лично. Лидерите на партиите си говорят за приоритетите пред новия политически сезон", поясни председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

"Имаме много ясни приоритети какво трябва да се случи и се радвам, че вчера с другите партии ги коментирахме", коментира съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

В разговорите обаче участие взели и от ДПС.

"И без това те участват в разговорите за конституционни промени, защото тази сесия това ще е един от акцентите", допълни Атанасова.

И така след лидерската среща са решили - започват работа върху приоритети, които да бъдат приети до местните избори.

"Всичките тези закони, които общо са 13, са с две цели - Шенген и ПВУ", коментира още Петков.

"Законите по ПВУ - тези, които ще направят възможно за влизането на България в Еврозоната, ние по Шенген отговаряме на всички условия", категорична бе Атанасова.

Премиерът обаче още няма доверие на ГЕРБ и ще изчака първо да отметнат общите задачи.

"Когато минат тези задачи, тогава бих могъл да кажа, че имам доверие. Щастлив съм с хората, които участват в кабинета. Всеки от тях е експерт и посветен на работата, която иска да свърши. От наша страна всичко е стабилно", отсече премиерът акад. Николай Денков.

Вижте повече в репортажа на.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 8 месеца
Как няма да ви е приоритет планът, когато стана ясно, че милионите ще потекат към ваши фирми. Сигнализирай за неуместен коментар