Иван Гешев: Отстраниха ме, но Шенген остава далеч. Защо?

Нека Кирил Петков каже истината за незаконния арест на Борисов, призова бившият главен прокурор

30.08.2023 | 10:24 Редактор: Юлиан Христов
Иван Гешев: Отстраниха ме, но Шенген остава далеч. Защо?

Нека Христо Иванов и Кирил Петков излязат и кажат дали съм виновен, че механизмът за разследване на главния прокурор не работи. Аз ли гласувах в парламента, за да го блокирам или те? Ненужен ли е вече, защото изпълни своята цел - моето премахване? Това написа в профила си във Facebook бившият главен прокурор Иван Гешев. Според него приемането на механизъм за разследване на обвинител №1 е бил необходим само за усвояването на средствата от Плана за възстановяване и устойчивост. 

"Нямаше ли липсата на този закон да попречи на получаването на милиардите от ЕС? Защо темата изчезна от либералните медии?", пита Гешев.

Той призовава Христо Иванов да каже дали Гешев продължава да е виновен за това, че страната ни няма да влезе в Шенген.  

"Отстраниха ме, но Шенген остава далеч. Защо? Нека Кирил Петков излезе и каже как се стигна до незаконния (според съда, дебело подчертавам) арест на Борисов. Кой го нареди и защо? И как работят заедно с него всеки ден борците срещу статуквото?", пише още Гешев.

"За финал искам да благодаря на г-н Иванов за констатацията, че нямам шанс за политическа кариера. Нужна беше статия от 1600 думи в реномирано либерално англоезично издание, за да се докаже това. Не че той, Атанасов, Мирчев и сие не изградиха своята само върху мен и върху рушенето на институцията Прокуратура. Което пък ме кара да съм притеснен за политическата им платформа занапред. И дано не останат безработни, след като “съдебната реформа” фактически приключи с отстраняването ми от политическия боклук в парламента", посочва още бившият главен прокурор.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR