Втори национален протест срещу насилието: "Колкото и да се опитвате да ни яхнете, няма да ви се получи!"

Много хора искат да помогнат финансово за възстановяването на Дебора

05.08.2023 | 10:10 Редактор: Елеонора Танева
Втори национален протест срещу насилието:

На 8 август ще се проведе вторият мащабен протест в Стара Загора и други градове в страната в подкрепа на Дебора и срещу насилието. Протестът ще е във вторник, защото, мярката на Георги ще се гледа в сряда, съобщиха организаторите. 

Те подчертават, че протестът не е обвързан по абсолютно никакъв начин с която и да е партия..

"Колкото и да се опитвате да ни яхнете, няма да ви се получи! Народът вече не може и не иска да търпи, вашите своеволия!!!!", пише в публикацията на организаторите.

Подчертават, че протестите не са платени, както и че не са заявявали искане за прокарване на Истанбулска конвенция.

"Не заклеймявайте българските мъже, които изглеждат добре и имат татуировки! Те не са виновни! Не всеки мъж, който изглежда така е изрод!", призовават организаторите.

Много хора са поискали да помогнат финансова на Дебора за възстановяването ѝ след нападението. 

"На този етап нямам как да знаем колко средства ще са необходими за адвокати, психолози, лечения и т.н. Не го обявяваме като дарителска кампания, а предоставяме начините, по които може да ни помогнете, ако желаете. Категорично искаме да заявим, че не сме искали и не сме поставяли никакви дарителски кутии, където и да е било", отбелязват хората, ангажирани с организацията в защита на Дебора. 

Желанието на семейството е когато всичко приключи, ако има останали средства, те да бъдат пренасочени за хора, които са пострадали от домашно насилие. 

През седмицата от ПФК "Берое" обявиха, че 10% от печалбата от билети при домакинството срещу "Крумовград" ще бъдат дарени на Дебора. Мачът е в понеделник, 7 август.

Снимка: БГНЕС