Георги отказал да даде кръв за сравнителен анализ, Дебора разказа за заплахите му

Прокуратурата му повдигна ново обвинение

04.08.2023 | 19:22 Редактор: Вяра Димова

С ново обвинение, този път за закани за убийство, се сдоби Георги Георгиев, обвинен за нападението срещу 18-годишната Дебора от Стара Загора. Според данните на прокуратурата, той е заплашвал повече от 6 пъти бившата си приятелка, както в интернет, така и лично. Вече са събрани достатъчно доказателства срещу 26-годишния мъж. Той продължава да отрича участието си в престъплението

След нов разпит на 18-годишната Дебора в защитено жилище и пред психолог тя разказва подробности за взаимоотношенията си с бившия си приятел. Дава показания срещу Георгиев за отправени заплахи за живота ѝ, което е повод прокуратурата да му повдигне ново обвинение.

"В резултат на събрани нови доказателства допълваме обвинението за закана за убийство. На 25 юни в условията на продължаващо престъпление над 6 пъти се е заканил с убийство. Заканителните думи са били със заплашително агресивно съдържание за саморазправа с пострадалото лице", обяви Таня Димитрова от Районната прокуратура в Стара Загора.

В периода от началото на април до края на юни обвиняемият заплашвал Дебора и според прокуратурата това би могло да създаде "основателен страх за осъществяване на заплахите". Според обвинението събраните доказателства са напълно достатъчни, за да остане мъжът в ареста.

"В резултат на активното разследване имаме категорични доказателства, че обвиняемият е извършител на престъпленията", каза още прокурорът.

Адвокатът на Георгиев определи обвиненията като безумни. А заканите за убийство били манипулирани.

"Със сигурност са извадени от контекста. Бяха приложени целите кореспонденции. Бяха извадени некоректно, бяха изпуснати фрази от тях. Поискаха от нас е дадем кръв за сравнителен материал. Отказахме, защото нямат основания", коментира адвокатът Петко Кънев.

Освен новото дело за закана за убийство, Георгиев е обвинен и в причиняването на средна телесна повреда на 18-годишната Дебора.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС