Президентът за Христо Иванов: Прави всичко, за да забравим подлостта, с която измами избирателите си

Решението за "Росенец" е прибързано и некоректно, заяви Радев

19.07.2023 | 13:49 Редактор: Елеонора Танева

Президентът Румен Радев направи остър коментар за предложението концесията на пристанище "Росенец" да се върне при държавата. Според него решението е прибързано и некоректно.

"Предстои да видим дали това предложение на управляващите, което явно ще прокарат, е в резултат на корпоративни апетити или кризисен пиар. Надявам се, че са си направили оценка на риска какво има зад пристанището. Защото там има една голяма тилова база. На кого принадлежи тя? Защо принадлежи на "Лукойл", как това връщане на пристанището на държавата ще работи с тази тилова база", попита президентът.

Радев отрече твърдението, че служебното правителство е отдало концесията на пристанището за още 24 години и обясни, че кабинетът "Донев" просто не е прекратил концесията, заради борбата с високите цени на горивата.

Президентът отправи критики и към Христо Иванов.

"Явно г-н Иванов прави всичко възможно да вкара в играта всички възможни карти, за да забравим по-бързо подлостта, с която той измами своите избиратели и предаде своите принципи и ценности. Той извая целия си политически опит като борец срещу мафията, наречена от него "Борисов" и срещу задкулисието, наречено от него "Пеевски". В момента той не просто се прегърна с тях, той им слугува. И чувам, че щял да променя България за две години. Интересно с кого и как ще промени България", заяви държавният глава. 

Радев коментира и кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на столицата: "Човек, който предава родителите си, ще предаде и родината си".

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


2
1 rate up comment rate down comment 0
гпст
преди 9 месеца
споко избирателите помним всичко Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Гери
преди 9 месеца
Ама хората не забравят. Сигнализирай за неуместен коментар