Външно привика македонския посланик заради побоя над Бекир Кадриески

Посланикът на България в Северна Македония Ангел Ангелов е в контакт с пострадалия

14.06.2023 | 21:23 Редактор: Юлиан Христов
Външно привика македонския посланик заради побоя над Бекир Кадриески

Генералният директор по европейските въпроси в Министерството на външните работи (МВнР) Славена Гергова се е срещнала днес с посланика на Република Северна Македония в България Агнеза Руси – Попоска, съобщават от Министерството на външните работи.

В рамките на срещата е обсъдено нападението срещу съпредседателя на сдружение на българи в гр. Струга Бекир Кадриески.

Българската страна изрази притеснение във връзка с извършеното нападение срещу Кадриески и подчерта необходимостта компетентните власти в Северна Македония да предприемат бързи действия за ефективно разследване и правораздаване по случая, посочват от МВнР. 

По време на срещата бе изтъкнато, че България очаква конкретни резултати и по останалите инциденти с българи и техни сдружения в Северна Македония.

Кадриески беше нападнат вчера преди обед. Започнали да го обиждат и му нанесли удари в корема. Мъжът е в болница с болки в корема, правят му се изследвания.

Посолството на страната ни в Скопие и Генералното консулство в Битоля следят случая, посланикът на България в Северна Македония Ангел Ангелов е в контакт с Кадриески, а на място е консулът на България в Битоля. 

Днес министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски съобщи, че нападателят на Кадриески е установен и задържан.

Снимка: БГНЕС