Коментарите за освобождаването на Гешев - от защита на обществения интерес до "страх сред политиците"

Радостин Василев поиска оставка на "позорната тройна коалиция ПП-ДБ-ГЕРБ-ДПС"

12.06.2023 | 21:32 Редактор: Елеонора Танева
Коментарите за освобождаването на Гешев - от защита на обществения интерес до

След новината за освобождаването на Иван Гешев от поста главен прокурор, не закъсняха и реакциите на отделните партии. От ГЕРБ коментираха, че освобождаването на обвинител номер едно е "стъпка по пътя на съдебната реформа, в името на обществения интерес за справедливост и законност". И допълниха, че ГЕРБ - СДС ще продължи последователно да работи за успешната ѝ реализация, така както са обещали пред българските граждани и евроатлантическите партньори.

Коментар публикува в профила си във Facebook  и бившият депутат от "Продължаваме промяната" Радостин Василев. 

"Жълтопаветниците от ДБ, считащи себе си за единствените умни и красиви и ротационния лакмус от ПП, заливат Facebook с възторжени статуси, че Гешев е отстранен от ВСС и си били изпълнили обещанието към хората. Това е върховна наглост и пълно безочие. Мафията, която си избра Гешев за главен прокурор, сега реши да го свали от страх. Страх, че Гешев започна да работи и се обърна срещу доскорошните си господари", написа Василев.

По думите му ПП-ДБ окончателно са се превърнали в обслужващ персонал на мафията в лицето на ГЕРБ и Пеевски и са предали избирателите си. Василев използва да призове за оставка "позорната тройна коалиция ПП-ДБ-ГЕРБ-ДПС".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)