Демерджиев: 160 полицаи са унижени да охраняват хора, които нямат нужда

МВР няма никакво отношение относно войната в прокуратурата, заяви вътрешният министър

01.06.2023 | 15:50 Редактор: Вяра Димова
Демерджиев: 160 полицаи са унижени да охраняват хора, които нямат нужда

"Войната в прокуратурата ни се отразява, защото 160 полицаи охраняват лица, които се съмнявам, че имат такава нужда. Така се вреди на обществения ред, защото се отнема ресурс за контрол по пътищата", заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

"МВР няма никакво отношение относно войната в прокуратурата. Тази война обаче ни се отразява, защото към момента 16 патрула плюс още 2 охраняват тези лицата, които са пожелали охрана. Тоест над 160 човека охраняват лица, а аз дълбоко се съмнявам те да имат такава нужда. Нашите полицаи са унижени да стоят пред заведения и да чакат хора, които не се нуждаят от охрана. По този начин се създават предпоставки за нарушение на обществения ред, защото така се отнема ресурс за контрол по пътищата“, заяви още вътрешният министър.

Той уточни, че е разпоредил национална операция, още веднъж да се засилят усилията за непрекъснат контрол по пътищата, всяка областна дирекция да направи проверка на стопаните на пътя, както и заедно с АПИ са набелязали критични участъци, на които има много пътни инциденти, предаде БГНЕС.

"По отношение на законопроектите за безопасност на пътя работим с наши допълнения и варианти, които изработи наша работна група, за да може да представим становище и свои поправки, които смятаме за необходими. От 7 юни в София ще действат допълнителни патрули, които да оказват контрол по пътищата", каза още Демерджиев.

Страхувате ли се от развитието на изкуствения интелект?

Не, човекът винаги ще го контролира и единствено ще ни бъде от полза.
27%
Да, има опасност да ни подчини и дори унищожи.
50%
Страхувам се единствено да не "открадне" работното ми място.
8%
Не ме интересува, имам далеч по-сериозни страхове и проблеми.
14%
Общо 2002 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)