ВМРО даде ПП-ДБ на прокуратурата като "заплаха за националната сигурност"

Урсула Фон дер Лайен се държи като концесионер на националния суверенитет, смятат от партията

26.05.2023 | 15:07 Редактор: Петя Кръстева
ВМРО даде ПП-ДБ на прокуратурата като

ВМРО внесе сигнал до главния прокурор за престъпление против републиката след пресконференцията на Радостин Василев.

"Днешната пресконференция, дадена от депутата от ПП-ДБ Радостин Василев, може да е продиктувана от лични мотиви, но направи нещо много важно за българското общество. От изтеклите записи в публичното пространство става ясно, че в момента в България се готви едно правителство от хора, приближени до чужди посолства, което е антибългарско, антинационално и в разрез с всякакви норми на морала. Кирил Петков разяснява без всякакъв свян как получава инструкции отвън за вътрешнополитически решения за собствената ни държава. От записите разбираме още, че службите в страната и техните ръководства се одобряват от чуждо посолство. Нека го кажем направо – от посолството на САЩ", пишат от ВМРО в позиция до медиите.

Според представителите на партията "това е национално предателство, престъпление по смисъла на българското законодателство". 

"Свидетели сме на грубо, арогантно, безпрецедентно погазване на българските национални интереси. Поругаване на нашето национално достойнство и тотална капитулация на едни "йесмени" пред чужди интереси и чужди господари. Тези хора не само не бива да бъде допуснато да съставят кабинет. Те незабавно трябва да напуснат политическата сцена, защото доказаха, че работят срещу собствения си народ", категорични са те. 

От ВМРО подчертават, че не са против Европейския съюз.

"Ние сме срещу двойните стандарти и безапелационната намеса на Брюксел във вътрешните дела на страните членки. Ние сме за Европа на отечествата и нациите. Категорично не сме за сегашната Европа на Урсула Фон дер Лайен, която се държи като концесионер на националния суверенитет и реди правителства и директори на службите за сигурност в България. Държавата е превърната в циркова арена за изява на клоуни и на това трябва да бъде сложен кай веднъж завинаги", завършват те. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR