Гешев се срещна с роднини на загинали в катастрофи, още е в отпуск по лични мотиви

Разговорът е по инициатива на близките на жертви на ПТП-та

22.05.2023 | 12:05 Редактор: Елеонора Танева
Гешев се срещна с роднини на загинали в катастрофи, още е в отпуск по лични мотиви

Главният прокурор Иван Гешев, заместник-главните прокурори Даниела Машева, Красимира Филипова и говорителят на главния прокурор Сийка Милева се срещнаха в Съдебната палата в София с близки и роднини на жертви на тежки пътнотранспортни произшествия. Срещата бе по инициатива на гражданите.

Главният прокурор изрази съпричастност към скръбта на роднините и подкрепи очакванията им за спешни и адекватни законодателни реформи във връзка с престъпления по транспорта, предизвикани от пияни и дрогирани шофьори.

Заместник главният прокурор Красимира Филипова припомни, че проблемът с наказанията при пътнотранспортни произшествия с пияни и дрогирани водачи е бил идентифициран от ПРБ още през 2020 г. Прокуратурата внесе в Народното събрание експертни предложения за законодателни промени, които досега не са обсъдени от народните представители.

Главният прокурор пусна отпуска миналата седмица, като уточни, че е го прави по лични мотиви. Днес трябва да се яви и на разпит в прокуратурата, за да даде обяснение за твърденията, които изложи в свое изявление.

Снимка: ПРБ