"Само главният прокурор е зад нас": Роднини на загинали в катастрофи блокират 10 града

Продължават демонстрациите на мястото, където Андриан Антонов уби влюбените Ани и Явор

17.05.2023 | 20:03 Редактор: Петя Кръстева

За поредна вечер граждани се събраха на столичния булевард "Сливница", където Адриан Антонов блъсна и уби влюбените Ани и Явор. Хората настояват за повече справедливост при подобни пътни инциденти и очакват мерки за обезопасяване на района. 

По-рано през деня родители на деца, загубили живота си в катастрофи, излязоха на протест пред Съдебната палата. Те настояват за промяна на Наказателния кодекс - шофьорите, които убиват хора под въздействие на наркотици и алкохол, да бъдат наказвани по-строго. Родителите се срещнаха с главния прокурор и неговите заместници.

"Прокуратурата ни обеща разследване за много неща, сред които подновяване на издирването на убиец на дете и други такива неща. Законодателните промени не зависят от главния прокурор. Заради тях ще блокираме 10 града в неделя", отбеляза Иван Спасов. 

По думите на Петя Иванова Иван Гешев и Сийка Милева са им обещали пълна подкрепа. 

"Много сме им благодарни, главният прокурор е единственият, който застава зад нас. Нямаме организация или партия, ние сме единствено родители на деца, към които продължават да се присъединяват нови случаи", каза тя. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR