Смъртта на Ани не трябва да е напразно!: Нейна приятелка с емоционален разказ пред Bulgaria ON AIR

Отне ми някакво време да разбера, че нея я няма и като го асимилирах, все едно се стъмни, споделя Виктория

11.05.2023 | 18:53 Редактор: Елеонора Танева

Извънредно заседание на Столичния общински съвет - утре. Причината са гонките по софийските улици и последната катастрофа с две жертви на булевард "Сливница". Близки и приятели на убитите Ани и Явор всяка вечер излизат на бдение с призив войната по пътищата да бъде спряна. Пред Bulgaria ON AIR говори близка на загиналата Ани. 

Виктория е колега на нелепо убитата млада жена. Двете ги свързва любовта към изкуството и страстта към правенето на татуировки. 

"Слънце, малкото зайче ни беше на студиото. Широката ѝ усмивка, няма човек който да я подмине, лъчезарна, харизматична, имаше страшна аура, изгрява в залата. Беше страшно отговорен човек, супер работлива, креативна. Имаше доста добър старт, но не успя да разгърне таланта си", сподели Виктория Котева.

Репортерът Теодора Георгиева се среща с нея пред студиото за татуировки на Ани. 

"Нямаше и една година, не стигна да направи една година. Направо я спряха, наистина имаше амбицията това да продължи, стигна до момента да си търси колега", добавя Вики.

На вратата на студиото приятели са разлепили снимки на "Слънчевата Ани", както всички я наричат и са оставили послания, написани с обич и признателност към талантливото момиче. 

"В началото не асимилирах какво се случва, отне ми някакво време да разбера, че нея я няма и като го асимилирах, все едно се стъмни", с тъжа казва приятелката на убитото момиче.

Сега Виктория има призив – нелепата смърт на Ани и Явор да не е поредният ред в черната статистика, а да доведе до сериозни промени, които да спрат войната по пътищата. 

"Искам тази смърт да не е била напразно, в случая беше Ани, имало е и други, в началото беше статистика, проклета работа. Не искам да съм груба, не ме интересува колко ще лежи това момче, я влезе, я не влезе, всеки трябва да носи отговорност. Опасно е на пътя, все едно е магистрала, това е нормална улица как се кара в София със 100 км/ч? Не може всички да сме с коли има и пешеходци, ако това е случаят, когато някой може да ти плесне шамар, така или иначе вече ги няма, поне да се промени нещо. Знам, че не е умишлено, но все пак е безотговорно", завърши Вики.

Утре Столичният общински съвет заседава извънредно за въвеждането на мерки срещу гонките по софийските улици. Пред Bulgaria ON AIR говори пряк свидетел на катастрофата. Виолета категорично заяви, че в този момент не е имало коли, които да заслепят шофьора Адриан, каквато версия се появи. 

Приятели и близки на жертвите призовават хората да излязат на националния протест в неделя от 11:30 часа пред парламента, защото заради високата скорост Ани я няма, Явор също. 

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.