Без спирачен път - Марковски: Адриан не е видял пешеходци, еърбегът се е отворил

"С 96 км/ ч е карал", каза защитата на младия шофьор

10.05.2023 | 18:43 Редактор: Искра Ангелова

Съдът остави в ареста 19-годишния шофьор, който причини смъртта на двама пешеходци на столичния булевард "Сливница". И тази вечер се очаква хора да се съберат в знак на протест на мястото на инцидента.

В съдебната зала обвиняемият Адриан Антонов заяви само, че съжалява и поднася съболезнования на близките на загиналите. Прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение - постоянно "задържане под стража", тъй като има предпоставки обвиняемият да извърши ново подобно престъпление.

Стана ясно, че момчето е управлявало със 101 км/ч. Защитата настоя Адриан да бъде пуснат под домашен арест, предвид чистото му съдебно досие и за да завърши училище.

"С 96 км/ ч е карал. В автотехническата експертиза пише каква е скоростта на движение на Адриан към момента на удара. Имало е перпендикулярно пресичаща кола, която следствието трябва да установява в кой момент тя е прекосила булеварда и по какъв начин това се е отразило на видимостта на Адриан. Изказвам искрени съболезнования, защото това са децата на България", каза адвокатът на Адриан - Димитър Марковски.

Обвиняемият е в шок и няма ясни спомени от случилото се. Има и много неясноти по случая.

"Задействан е еърбегът на шофьора, като се отвори въздушната възглавница, тя ограничава възможността той да вижда какво става пред него и накъде да кара. Не е видял пешеходците, заради това няма и спирачна следа", допълни адв. Марковски.

След катастрофата вътрешният министър обяви, че повече полицаи ще следят за скоростта по пътищата.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.


1
1 rate up comment rate down comment 0
лъжи и манипулации
преди 11 месеца
Поредните лъжи и манипулации в държавата! Както със Семерджиев, сега ще се измислят десетки версии за да де замаже случаят! Сигнализирай за неуместен коментар