Демерджиев пита македонския си колега за посегателството срещу културния център в Скопие

Оливер Спасовски заявил, че става въпрос за чисто криминален инцидент

17.03.2023 | 14:20 Редактор: Елеонора Танева
Демерджиев пита македонския си колега за посегателството срещу културния център в Скопие

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев е провел телефонен разговор с колегата си от Република Северна Македония Оливер Спасовски по теми от двустранен интерес. Разговорът е бил по инициатива на министър Демерджиев. Той е настоял за бързо изясняване на случая с посегателството над Културно-информационния център на Република България в Скопие, което беше извършено на 15 срещу 16 март през нощта, както и за своевременно информиране при развитие на ситуацията, уточниха от МВР.

"Този казус трябва да се изясни бързо", заяви българският вътрешен министър. Министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония е уточнил, че по техни данни става въпрос за чисто криминален инцидент.

Министър Демерджиев е поставил отново и въпроса за възникналото напрежение около честването на рождението на Гоце Делчев на 4 февруари. Той се е поинтересувал дали Скопие проверява има ли данни за насилие над български граждани. Оливер Спасовски е уверил, че подобна проверка е извършена и МВР ще получи официално писмо с информация по темата.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)