Уволниха дисциплинарно режисьора Александър Морфов от Народния театър

Новината съобщи съпругата му във Facebook

28.02.2023 | 16:23 Редактор: Михаела Димитрова
Уволниха дисциплинарно режисьора Александър Морфов от Народния театър

Главният режисьор Александър Морфов е уволнен от Народния театър. Bulgaria ON AIR се свърза с него, като той потвърди, че е получил заповед за дисциплинарно уволнение.

По-рано днес пиарът Велислава Кръстева съобщи, че напуска Народния театър.

"От 1 март не съм част от екипа на НТ “Иван Вазов”. За мен беше чест", написа Кръстева.

"Има време за всяко нещо и определено време за всяко намерение под небето: време за раждане и време за умиране; време за насаждане и време за изкореняване на насаденото; време за убиване и време за изцеляване; време за събаряне и време за градене; време за плачене и време за смеене; време за жалеене и време за танцуване; време за хвърляне на камъни и време за събиране на камъни; време за прегръщане и време за въздържане от прегръщане; време за търсене и време за изгубване; време за пазене и време за изхвърляне; време за късане и време за шиене; време за мълчане и време за говорене; време за обичане и време за мразене; време за война и време за мир", заяви Кръстева, като цитира "Еклесиаст".

Скандалът в Народния театър започна на 29 октомври миналата година, когато Морфов надраска вратата на кабинета на Кръстева с надписи "ДПС" и "Изчезвай". Кръстева беше дългогодишен пиар на ДПС, два пъти депутат от партията и приближена до нейния почетен председател Ахмед Доган. По време на разрастващия се скандал част от актьорите на Театъра застана "зад" Морфов и поиска оставката на директора Васил Василев, други се обявиха в подкрепа на Василев и направиха подписка. 

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Като няма обединение срещу корупцята, калинките и най-вече като липсва достойнство, морал и себеуважение - така ще е. ДПС и други ще демонстрират "уроци" а останалите, за да няма проблеми ще "слушат и изпълняват". Жалка демонстрация на липса на гръбнак и цялостност. Това ще се отрази на културата, което ще се пренесе върху обществото, а това "общество" вече ще е послушно и годно за ДПС-подобни. Сигнализирай за неуместен коментар