Кирил Петков повежда 23-и МИР в София, Биков: Използват името на Левски

"Бизнесът се страхува, че може да бъде обран и рекетиран", каза Надежда Йорданова

19.02.2023 | 19:09 Редактор: Искра Ангелова

В деня на честването на 150 години от гибелта на Васил Левски, политическото напрежение между двете основни формации за предсрочните избори се покачи. "Продължаваме промяната" и "Демократична България" събраха привърженици пред Народния театър в София. От ГЕРБ пък се обърнаха с остра критика към тях.

"Продължаваме промяната" и Демократична България" поставиха старта на предизборната си кампания със събитие пред Народния театър в столицата. Кирил Петков потвърди, че ще води листата в 23-и многомандатен избирателен район в столицата.

"Той не е чакал спасител, а е казал че само ние заедно можем да променим България. И днес сме пред подобна посока, и днес трябва да кажем, че 30 години чакахме някой да се смили над нас и да се промени заради нас, но осъзнахме, че не трябва да чакаме никого - зависи от нас", каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Новата коалиция ще търси подкрепа от всички демократично мислещи граждани и ще разговаря с тях за каузите и реформите, които мисли да направи в следващия парламент.

"Като реформираме прокуратурата, без наказателни производства, осъдителни присъди справедливост няма, а без нея се страхуваме, че домът ни може да бъде обран и да няма последици. Бизнесът се страхува, че може да бъде обран и рекетиран", подчерта Надежда Йорданова от "Демократична България".

От ГЕРБ реагираха остро на избора на коалицията да започне кампанията си точно на днешния ден.

"Обидно е този образ да бъде ползван и приватизиран от една група хора, които са дошли тук да взимат, а не да дадат, както е направил Левски. Левски е дал живота си, а част от тези хора са дошли тук, за да уредят живота си", възмути се Тома Биков.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Снимка: БГНЕС