Борисов: Цяла Европа говори каква продънена държава сме

Лидерът на ГЕРБ коментира инцидента с мигранти край Локорско и влизането ни в Шенген

18.02.2023 | 12:47 Редактор: Михаела Димитрова

Направихме така, че България да бъде давана за пример за нулева миграция, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред членове и симпатизанти на партията в Любимец.

"Виновни са лидерите на всички политически партии, които не съумяха да направят правителство. Служебното правителство толкова си могат", коментира Борисов. По думите му лидерите на политическите партии са „абдикирали“ от основното си задължение след изборите да съставят правителство, което сега струва човешки животи.

Повод за коментара му бе инцидентът, при който осемнадесет мигранти, починали от задушаване, бяха открити в изоставен камион в софийското село Локорско в петък.

"След вчера за какъв Шенген говорим. Цяла Европа говори каква продънена държава сме", каза още лидерът на ГЕРБ. Относно информацията, че България няма да приеме еврото от 1 януари 2024 г., Борисов коментира, че влизането в еврозоната е на два такта. "Първият е политическо решение да те пуснат в чакалнята. Това означава, че те харесват. Затова ни пуснаха нас, хърватите се учеха от нас, а нашите приятели от Румъния ги отделиха от нас", добави Борисов.

"След 2 април имаме важна задача и тя е да накараме политиците да направят редовно правителство. Това можем да го направим само при добър резултат – да сме първи", коментира лидерът на ГЕРБ.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


3
2 rate up comment rate down comment 0
Hoho
преди 1 година
Кой я продъни ве орангутан тва си ти ти я продъни за 12 години Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 1
подаръци от джипката
преди 1 година
Продънена държава? След 13 години управление на ГЕРБ? Това е някаква грешка, г-н Борисов....Да не би и Влади да е в списъка "Магнитски"? Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 1
бг смешки 2
преди 1 година