Зафиров, БСП: Опитът за преврат е целял да седнем на масата с "Левицата"

Плитка, та плитка история, написа заместник-председателят на БСП

12.02.2023 | 14:50 Редактор: Тодор Петров
Зафиров, БСП: Опитът за преврат е целял да седнем на масата с

"Приключи пресконференция на нещото, наречено "Левицата". Беше обявено, че това е политически субект, който до няколко дни ще се регистрира официално. Водещ - Костадин Паскалев, действащ член на БСП, който по нашия Устав, току-що се самоизключи от партията. До него стоеше Валери Жаблянов - изключен вчера точно заради подобно разколническо поведение! Разбрахте ли сега каква беше целта на вчерашния опит за преврат в партията!?", написа във Facebook заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров.

По-рано днес бе обявена нова коалиция за предстоящите парламентарни избори на 2 април. В нея влизат няколко политически формации, сред които "Изправи се, България" на Мая Манолова, "Движение 21" на Татяна Дончева и "Алтернатива за българско възраждане".

Ще участват още Българска прогресивна линия на Красимир Янков, "Нормална държава" на Георги Кадиев, партия МИР на Симеон Славчев, както и група доскорошни членове на БСП начело с Валери Жаблянов.

"Днес опитомената и послушна БСП, в лицето на Паскалев и Жаблянов, явно е трябвало да седне до електоралните титани Татяна Дончева, Мая Манолова и Спас Панчев, а редом до тях - познайте кой - д-р Цветослава Гълъбова от Инициативния комитет на Радев-Йотова. Плитка, та плитка история. Съшито с бели конци. Е, не им се получи", твърди Зафиров.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR