Христо Иванов: Радев влиза в ролята на главен руски лобист в ЕС

България с години е затъвала в корупция и руско влияние, заяви лидерът на ДБ

12.02.2023 | 10:47 Редактор: Тодор Петров
Христо Иванов: Радев влиза в ролята на главен руски лобист в ЕС

В България темата за системната корупция и системното руско влияние тежи от много години, посочи съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Двете неща - корупцията и руското влияние, са свързани изключително тясно. България с години е затъвала в корупция и руско влияние. Трябва да сме активна страна, която казва, че иска да се освободи от това влияние, но нашият президент го брани. Радев все повече влиза в ролята на главен руски лобист в ЕС", каза още той пред БНР.

"Ние казваме, че има възможност да се направи правителство, което може да прави реформи. На този етап нашето партньорство е с българските граждани. Искаме от тях мандат", посочи Иванов.

Според него новият списък със санкционирани по закона "Магнитски" е вот на недоверие към българските правоохранителни институции. Службата за контрол над чуждестранните активи и Министерството на финансите на САЩ в петък разпространиха още един списък по глобалния закон "Магнитски".

"Това е огромен шамар за България. Трябва да се захванем да си оздравим държавата и институциите. От години не правим необходимите реформи. Този тип интервенции са крайни мерки. Докарваме се до състояние на полувменяемост на държавата и на нейните институции. След този акт какъв Шенген ще търсим? Как ще искаме споделяне на информация?", изтъкна Христо Иванов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


4
0 rate up comment rate down comment 0
Мила
преди 1 година
А Ристю знае само да критикува този и онзи. Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 0
leonardo
преди 1 година
Смешно ми става като Иванов почне да чете морал на някого Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
гост
преди 1 година
присмял се хърбел на щърбел е положението Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Умник
преди 1 година
Ако в България няма руско влияние, някои хора ще трябва да забравят за грантовете си. Сигнализирай за неуместен коментар