Посланикът ни в Скопие остава отзован, докато България не види истинска промяна в РСМ

Цинично е да се обсъждат проекти с РСМ, докато Християн Пендиков лежи в болница, заяви министър Милков

25.01.2023 | 20:35 Редактор: Елеонора Танева
Посланикът ни в Скопие остава отзован, докато България не види истинска промяна в РСМ

Българският посланик в РС Македония Ангел Ангелов ще остане извън страната, докато София не види признаци за промяна. Цинично е да се обсъждат проекти с РСМ, докато Християн Пендиков лежи в болница. Това заяви външният министър Николай Милков, предаде репортер на БГНЕС.

Външният министър беше изслушан на заседание на Комисията по външна политика. Специално председателят на Комисията Екатерина Захариева покани на изслушването и посланик Ангел Ангелов, от който народните представители да научат от първа ръка за ситуация в РСМ и отношението към гражданите с българско самосъзнание там. Изслушването става на фона на жестокия побой нанесен над македонския българин Християн Пендиков.

"Ако РСМ продължава така да се държи, е възможно отново да поставим вето. Цинизъм е да се обсъждат проекти за екопътека с РСМ, докато Пендиков стои в болница", каза Милков, цитиран от БГНЕС.

И уточни, че сме отворени за диалог, ако се обсъждат проекти за защита на българите в РСМ и те ще бъдат на дневен ред.

"Ако това не се случи, можем да стопираме други междуправителствени такива", подчерта още външният министър.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Не вярвам
преди 1 година
Кой ще ви позволи да сложите вето отново? На всички ни стана ясно, че българското правителство, което и да е то, не взима решения, а само изпълнява чужди такива. Сигнализирай за неуместен коментар