Хиляди напуснаха платформата "Нексо", ДБ обвърза акцията с връчването на третия мандат

Вече има повдигнати обвинения за организирана престъпна група

14.01.2023 | 18:31 Редактор: Искра Ангелова

Хиляди напуснаха платформата за криптовалути "Нексо", срещу която тече разследване, а вече има и повдигнати обвинения за организирана престъпна група. За 24 часа са отбелязани тегления на стойност 158 милиона долара. На фона на отлива на инвеститори продължава вълната от политически коментари по казуса.

Пряка връзка между третия мандат, който трябва да връчи президентът, и разследването срещу криптокомпанията "Нексо" направи съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Как точно беше избран четвъртък, в седмицата, в която трябва да се връчи третият мандат и е ясно, че ние в третия мандат ще се опитаме да решим въпроса със статута на главния прокурор. Да няма тук известна пропагандна експлоатация на иначе реално разследване", попита той.

Христо Иванов беше категоричен, че коалицията няма да връща 100-те хиляди лева дарения от служители на "Нексо". Данните са публични и са в отчета им пред Сметната палата.

"Това означава да кажем на хората, които са дали тези пари, на цялата българска общност, която е дарявала, че има нещо нередно в това", допълни Иванов.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев за първи път коментира пред медиите "Нексогейт".

"Вчера са направили проверка колегите и няма данни, че сме получили финансиране", поясни Василев.

Слави Трифонов го обвини, че всеки ден е бил в офисите на компанията, а прокуратурата, без да споменава името му, посочи, че бивш финансов министър е лобирал за "Нексо".

"Нямам нищо общо с "Нексо". И честно казано, би ми било интересно прокуратурата да внесе истинско обвинение в съда, а не да прави брифинги пред медиите", категоричен бе съпредседателят на "Продължаваме промяната".

Аферата с криптобанката коментира и бившият премиер Бойко Борисов, според когото изводът е един водещо е американското разследване на компанията.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 2
scott
преди 1 година
е, това за осъждането е в бъдеще време и е хипотетично. Особено ако има разследване и заповеди в САЩ.ВИЖ В СЕГАШНОТО: край на възможност за мандат на ДБ, край на съдебната реформа, медийна дъвка срещу ПП за изборес. ОБЩО ВЗЕТО, АКЦИЯТА ПОСТИГНА СВОИТЕ ЦЕЛИ!И има още едно скрито и последно 10. Ако е вярно, че боеко тиквата е бил за мандатес на ДБ - значи ККУЛОАВОДЪТ окончателно е отсвирил и борисов като марионетка във властта.АВЕ КУКЛОВОДА, ОСЪДЕНИТЕ ДА ПЛАЩАТ ТЕ ПОЗДРАВЯВАТ.Оше акциес та ... Сигнализирай за неуместен коментар