Хванатата с алкохол д-р Димова: Пия лекарства за бъбреци, срамота е да се доказвам

Колегите на д-р Димова са категорични, че действията ѝ са били адекватни

12.01.2023 | 13:40 Редактор: Петя Кръстева

Лекарката от "Спешна помощ" с алкохол в кръвта, отзовала се на катастрофата край Враца със загиналото дете, продължава да твърди, че не е била под въздействието на алкохол, а е отказала кръвна проба, защото било нейно право. 

Пред Bulgaria ON AIR тя заяви, че пие лекарства, заради което дрегерът показал 1,4 промила. Допуска и че пробата може да не е била нейна.

Пред екипа ни лекарят разказва, че има проблеми с бъбреците и отхвърля обвиненията на близките на загиналото 3-годишно дете, че е била неадекватна, когато се отзовава на сигнала. 

"Травмите, които имам, налагат да използвам някои медикаменти, не прекалявам", поясни д-р Даниела Димова. 

Във вечерта на инцидента спешният медик отказа кръвна проба. Съгласява се обаче на проба с дрегер, защото е сигурна, че не е употребила алкохол. 

"Не знам пред кого трябва да се доказвам вече, срамота е. И не очаквам от хора, на които се опиташ да помогнеш, да те обвинят. Това ме разстройства", коментира медикът. 

Директорът на Спешното във Враца определи д-р Димова като добър, отзивчив и точен  лекар. "Не мога въобще да обединя двете неща в едно - поведението, почерка, спокойствието, увереността, че не е приела алкохол, и познанието на дрегера", констатира директорът на Центъра за спешна медицинска помощ във Враца д-р Галина Лещарска.

Колегите на д-р Димова от нощта на катастрофата също са категорични, че действията ѝ са били адекватни спрямо ситуацията 

Близките на загиналото дете настояват за сурово наказание за д-р Димова. По случая тече разследване, както и одит в Спешното във Враца. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.