Йотова: Вървим с бързи крачки към третия мандат, но може и да стане чудо

Нека да видим как ще се развие самата дискусия в парламента, каза вицепрезидентът

04.01.2023 | 13:20 Редактор: Вяра Димова

Вицепрезидентът Илияна Йотова с първи коментар след връчването на втория мандат за съставяне на кабинет на "Продължаваме промяната".

Тя заяви, че е все по-вероятно той да бъде неуспешен и да се отиде към връчването на следващия.

"Очевидно е, че вървим с бързи крачки към трети мандат, но нека все пак изчакаме тази седмица. Вчера слушах внимателно номинирания акад. Денков, който сякаш още не е загубил надежда. Все още не е изчерпана процедурата за втория мандат, може пък да стане чудо. Нека да видим как ще се развие самата дискусия в парламента. Това е важно и ще бъде показателно", каза вицепрезидентът.

Свободата нито може да се купи, нито да се подари. Свободата или я носиш в душата и ума си, или оставаш завинаги роб. Българските опълченци, онези луди глави, които не пожалиха себе си за свободна и независима България, не мислиха кой какво ще им заповяда и какво ще им обещае. Затова направиха възможна българската свобода. От техния светъл пример днес повече от всякога имаме нужда - с тези думи Йотова се обърна към събралите се пред Паметника на българския опълченец в София. 

Вицепрезидентът участва в честванията на 145-годишнината от освобождението на града от османско робство. Тя присъства и на молебен, отслужен в митрополитския катедрален храм "Св. Неделя".

Ще се стигне ли до съставяне на редовно правителство?

Да - още с първия мандат на ГЕРБ-СДС.
15%
Да - с мандата на "Продължаваме промяната".
3%
Да, но чак с третия мандат за съставяне на кабинет.
8%
Не, със сигурност отиваме на предсрочни избори.
44%
Вече не ме интересува, политиците тотално ме разочароваха.
31%
Общо 3072 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)