Оставена печка без надзор запали стая в студентско общежитие в Бургас, няма пострадали

При пожара всички студенти незабавно са евакуирани

27.11.2022 | 08:07 Редактор: Ирена Бакърджиева
Оставена печка без надзор запали стая в студентско общежитие в Бургас, няма пострадали

Пожар избухна в стая на 11-ия етаж в студентско общежитие на университета "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас. При инцидента няма пострадали. Причината за пожара е отоплителен уред, който се е запалил.

"Доколкото знам гръмна в стаята май духалка. Всички излязохме навън. Пожарна дойде в момента, в който звъннахме. Чух някакво пукане, после крясък и като погледнах, една стая гореше. Звъннах на 112 и те дойдоха веднага", каза един от студентите в общежитието.

3 екипа огнеборци с 3 противопожарни автомобила са пристигнали на мястото на инцидента и са изгасили огъня. При пожара се е задействала пожарно-известителната инсталация на общежитието и всички студенти незабавно са евакуирани, съобщи БНР.

"Дама, която обитава стаята, е пуснала отоплителен уред, за да се стопли и излязла извън стаята при неин състудент. По едно време са ѝ се обадили, че гори нейната стая. Опитали са с пожарогасителя да гасят, не са успели. Щетите са в рамките на стаята", обясни директорът на Регионалната служба за пожарна безопасност комисар Николай Николаев.

Снимка, архив: БГНЕС