Борисов: Върнете здравия разум, защото парламентът ще спре да работи и ще ни осъдят

"Не влизат в зала. Това е безотговорно", заяви лидерът на ГЕРБ по адрес на "Продължаваме промяната" и "Демократична България"

18.11.2022 | 09:43 Редактор: Ваня Кузманова

Ако искат още днес да се върнем пред медиите и да отворим отново тема не само за Изборния кодекс. Вчера в Стокхолм арбитражът, за което Добрев предупреждава от месеци, прие и осъди Финландия за 300 млн. евро по договора за "Газпром". Ако същият съд или подобен отсъди за България, ние ще трябва да платим над 2 млрд. лв. Без парламент от кой бюджет ще извадят тези пари? Те не влизат в зала. Това е безотговорно", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция след извънредно заседание на ПГ на партията. 

"Направете усилия за връщане на здравия разум, в противен случай парламентът ще спре да работи", добави Борисов. 

По думите му "Продължаваме промяната" и "Демократична България" искат избори, защото апокалипсисът след тях е непоправим.

"Ние от хартиената бюлетина няма да се откажем. Ние казахме видеонаблюдение по време на броенето на бюлетините, освен това хората в СИК са хора на всяка една партия, ако не си вярват на хората, ние не сме виновни. Ние сме “за” машинно гласуване, но както е в САЩ, а не по някакви венецуелски стандарти", заяви още Борисов.

"И от страна на БСП, "Продължаваме промяната" и "Демократична България" са в изолация. Няма как само ние с 67 депутати да се държим отговорно. Ние предлагаме, предложенията са минали само в комисия, тепърва ще минават в зала - там да направят промяна. Не е въпросът обаче какво ще се приеме или не, въпросът е да се скрият", заяви Борисов.

"Ние победихме с техните вътрешни министри, с флашки, с техните изборни правила, с всичко. Днес парламентът няма да работи, няма да има правителство - срещу какво протестирате и какво се опитвате да направите?! Прав ли е Радев да има президентска република, прав е, след като не можем да се разберем. Нека да върнем здравия разум и да направим всичко възможно, за да се решат кризите", подчерта още Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ призова в парламента днес партиите да проведат разговори, да се изработят общи точки какво ще се прави занапред

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)
 


1
1 rate up comment rate down comment 4
анонимен
преди 1 година
ДПС ГЕРБ РАДЕВ ВЪЗРАЖДАНЕ БСП -- ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!! Сигнализирай за неуместен коментар