Борисов иска контактна група с Радев и служебното правителство

"Изборите минаха, но е много вероятно да се зададат нови", заяви лидерът на ГЕРБ

22.10.2022 | 17:12 Редактор: Искра Ангелова
Борисов иска контактна група с Радев и служебното правителство

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предложи създаването на контактна група със служебното правителство и с президента Румен Радев. А партията предлага мерки, насочени изцяло към хората и бизнеса.

"Ако се приложат, ще се избегнат кризи", каза Борисов.

"Рецесията е огромна. За тези две години българите получиха 16 млрд. нов дълг, 6,6% дефицит и огромни сметки за гориво, ток и други хранителни продукти", допълни лидерът на ГЕРБ.

"Изборите минаха, но е много вероятно да се зададат нови. Тук искам да направите контактна група и с президента Радев, и със служебното правителство, защото един проектобюджет в такава обстановка неразчетен и незастанали ясно и служебното правителство зад него - ще стане сватбарски бюджет. И вместо да решаваме проблеми, ние ще гасим пожара с бензин, ако се вкара популистки бюджет наново", поясни Борисов.

Той допълни, че трябва да се погрижим за пенсионерите, армията, битовия потребител и бизнеса.

"Най-възрастният и от най-голямата парламентарна група е излъчен за председател на парламента. Това е нормално. Докато се губеше време с избор на председател, Министерството на финансите даде брифинг с трите варианта на бюджета. Министерството на отбраната даде заявки с решение на Министерски съвет. По евроатлантическата ос какво ще се прави и плана за възстановяване. Това са няколко най-общи теми", подчерта Бойко Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 2
РадевНаСъд
преди 1 година
Бойко започва да си прокарва безопасният изход, като предостави държавата в ръцете на Радев. Колко милиона хора трябва да заколи като жертви, за да намери покой и пури?Радев на Съд! Сигнализирай за неуместен коментар