В Карловско молят държавата за помощ, отнесена е къща: Безразборно се секат гори

Цял камион военни помагат с лопати в разчистването както на реката, така и на къщите в с. Богдан

04.09.2022 | 13:50 Редактор: Ирена Бакърджиева
В Карловско молят държавата за помощ, отнесена е къща: Безразборно се секат гори

След водното бедствие започна отстраняването на щетите в карловските села Богдан и Каравелово, а през цялата нощ в наводненото село Трилистник дежуриха екипи на МВР и пожарната.

Село Богдан е най-тежко пострадалото в Карловско след наводнението и излизането на реките от коритата им. Това е селото, което 2 дни беше откъснато от света и никой не можеше да достигне до него.

Една от къщите е отнесена от водната стихия. Част от нея липсва.

"Такова бедствие за първи път през живота си виждам. Никога не съм очаквал дори, че ще го видя. Просто щетите са невероятно големи. Как ще се оправим, никой си няма все още представа. Първото нещо, което е, безразборната сеч, благодарение на нашата управа, на държавата. Секат се гори, няма какво да задържа тези води и това са следствията. За капак на всичко това, преди 1 седмица всички видяха какво се случи в Карлово. И там беше страшно, тук е по-страшно. Надяваме се, че ще има някаква помощ. На всичко съм готов. Има къде да отида, но това няма да го оставя. Това ми е наследството от баща ми и никога няма да го оставя. Всичко ще направя, само да мога да си го възстановя. Доста помогнаха и от енергоснабдяването", сподели собственикът на къщата Стоян.

Доброволци и приятели на семейството изнасят покъщнина от къщата, тя е в тежко състояние, част от нея е отнесена от водната стихия.

Тонове кал, боклуци и преобърнати коли има в с. Богдан. Сега цял камион военни помагат с лопати в разчистването както на реката, така и на къщите. Хората разчитат и на много доброволци.

Тежка остава ситуацията и в село Каравелово. Една част от селото продължава да няма електричество. Хората нямат и питейна вода. Снабдяват се само с минерална, а доброволци им носят и храна.

Тепърва ще се изчисляват в какъв размер са щетите. Хората разчитат на помощ от държавата, но най-вече на доброволци. През целия ден и седмици ще продължи разчистването на тоновете боклуци и тиня след опустошителното наводнение. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК